Home Contact Info Winkelwagentje Help Sitemap

Tip een
vriend(in)

Fietshelmen

zoeken in:    Trefwoord: 
Home » Info » Fietshelmen
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een fietshelm?

Een goede helm heeft een CE keurmerk. Dit betekent dat de helm voldoet aan de Europese veiligheidseisen. Je herkent een CE goedgekeurde helm aan de sticker aan de binnenkant van de helm.

Het aller-belangrijkste van een fietshelm is de pasvorm. Een helm moet goed aansluiten op het voor-, en achterhoofd en de slapen van je kind. Een helm kun je pas maken door het binnenwerk van de helm op maat te stellen. Als het binnenwerk niet versteld kan worden, dan worden er meestal losse passtukken bij geleverd. Zokan de helm meegroeien met je kind.

Belangrijk zijn ook de kinbandjes waarmee de helm op het hoofd wordt vastgezet. Bij het dragen van de helm moeten deze bandjes altijd stevig vastzitten, zonder te knellen. Er zijn verschillende methodes om de bandjes op maat te maken. Sommige helmen hebben een gesp, andere hebben een veel handiger click systeem.

Hoe leuk het misschien ook kan zijn, je moet een helm niet versieren met verf, stiften, stickers of lijm. Lijm en oplosmiddelen tasten het kunstof aan.

Mocht je kind ooit eens stevig vallen op zijn helm, dan moet je de helm direct daarna vervangen. Door de klap kan de beschermende laag van de helm beschadigd zijn, ook al kun je dat van de buitenkant niet zien. Bij een volgende val kan de zwakke plek fataal zijn.
Aanbiedingen!
Leuke, scherpe aanbiedingen, alléén via email.
Email adres:

Aanmelden
Afmelden